17 Mayıs 2012 Perşembe

MUĞLA


Muğla İli, ülkemizin güneybatı köşesinde, Toros kıvrım sistemiyle Batı Anadolu kıvrım sisteminin iç içe girdiği dağlık ve engebeliğin Menteşe yöresinde yer almaktadır. Dağları örten kıyıya inen ormanları ve geçmiş uygarlıkların kalıntılarıyla bezenmiş doyumsuz güzellikleri vardır. Şehir merkezi Karadağ, Kızıldağ, Masa dağı, Hamursuz Dağı ile çevrelenmiş olup Hisar Dağından ovaya doğru yayılır.
Muğla ili, Antikçağ’da Karia olarak bilinen bölgenin sınırları içinde kalmaktadır. Kentin adı, 1889 Aydın Vilayet Salnamesi’nde “Mobella” olarak geçmektedir.





Nereler gezilir:
BODRUM;Bodrum Kalesi,Bodrum Sualtı Müzesi,Antik Tiyatro - Turgutreis,Zeki Müren Evi Müzesi.
MARMARİS:Marmaris Arkeoloji Müzesi - Marmaris Kalesi,Sedir (Kleopatra) Adası,Dalyan - Caunos,İztuzu Plajı - Dalyan,Hisarönü,Fosforlu Mağara
FETHİYE;Kelebekler Vadisi,Ölü Deniz,Saklıkent Kanyonu,Gemiler Adası,Gemiler Adası,Babadağ'da yamaç paraşütü
DATÇA;Palamutbükü,Kızılbük ve Hayıtbükü,Knidos,Eski Datça,Gebekum
Sultaniye Köyü'nde Termal Kaplıcalar - Köyceğiz
Yayla Köyü veya Gökçeova'da safari - Köyceğiz
Ne yenir:Balık çeşitleri,Keşkek,Dövme Köfte,Börülce Kavurma,Kabak Çiçeği Dolması,Milas Kebabı,Milas Köftesi,Büryan Kebabı,Fethiye Keşkeşi,Kıtırmak Helvası,Marmaris Pilavı,Bodrum Usulü Patlıcan,Lokumlu Pilav
Ne alınır:Milas Halısı,Marmaris Çam Balı,Sığla Yağı,Bodrum Evi maketleri,muhteşem balık ve yelkenli motifli günlük hayatınızda kullanabileceğiniz ya da hediyelik eşya.

Nerede kalınır:Eski Datça Evleri,Marple Suites & Villas,Melinda Pansiyon & Restaurant,Kızılbük Ahşap Evleri,Knidos Butik Otel,The Osmanlı Hanı,Kadirin Ağaç evleri ve herkeseye hitap eden oteller.

Ulaşım:Karayolu ve havayolu olaşımı mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder