15 Mayıs 2012 Salı

ANTALYA

Antalya şehrinin aynı ismi taşıyan merkez ilçesidir.
Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Antalya aynı zamanda, Türkiye'nin büyük ölçekli göç alan kentlerinden biridir.
Antalya deyince akla narenciye,deniz, kum, güneş,Aspendos,piyaz,yengen,baklava gelir.

Nerede gezilir:Olympos ,Ulupınar köyü,Dim çayı,Karain Mağarası,Termesos,Antalya Atatürk Evi ve Müzesi,Aspendos Tiyatrosu,Demre Kaya Mezarı,Demre St. Nicholas Kilisesi,Alanya Kalesi,Kaleiçi,Manavgat Şelalesi,Çıralı'da 3 bin yıldır yanan ateş,Damlataş Mağarası - Alanya.
Ne alınır:Turunç, bergamut, patlıcan, karpuz reçelleri,kök boyayla boyanan DöşemealtHalıları,ı çeşitli hediyelik eşyalar,Kaleiçi'ndeki dükkanlar.





Ne yenir:Yarpızlı Çorba,Taratorlu Piyaz,Laba,Hibeş,greyfurt, portakal, incir, karpuz reçelleri,Şiş Köfte ,Domates Civesi,Burani,Testi Kebabı,Borana,Patlıcanlı Cive,Enginarlı Girit Kebabı,Okka Kabağı,Alafaşı,Yahnera,Papulena Fava,Marasa,Yarma Tarhana Çorbası,Kabak Tatlısı,Cive,Mercimekli Humus,Kış Kabağı Dolma.sı
Nerede kalınır:Her keseye uygun otel vardır.Ayrıca kamp yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder