15 Mayıs 2012 Salı

KONYA

Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...
Konya denice akla Hz. MevlanKonya, Türkiye'deki en eski yerleşim birimlerinden biridir. Konya'da yerleşimin Prehistorik (Tarih öncesi) çağdan başladığı görülmektedir.
Konya adının "Kutsal Tasvir" anlamındaki "İkon" sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bunlardan biri; kente dadanan ejderhayı öldürek kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim"İkonion" dur. Bizans kaynaklarında "Tokonion" olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir: "Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia..."


Nereler gezilir:Alaeddin Camii,Çatalhöyük Antik Kenti,Mevlana Türbesi,Balatini Mağarası,Karatay Medresesi,Ilgın Kaplıcaları,Tınaztepe Mağarası,Yerköprü Mağarası - Hadim ilçesi.
Ne yenir:Etli Ekmek,Fırın Kebabı,Mevlana Böreği,Tandır Böreği,Etli Pilav,Bulgurlu Bahar Salatası,Tandır Çorbası,Şam Tiridi,Libje Basta,Bulgurlu Sazan,Nohutlu Bulgur Pilavı,Kuru Fasulyeli Bulgur Pilavı,Yufkalı İçli Köfte,Topalak,Patates Köftesi,Saç Arası,Yalancı Dolma,Papara,Ayva Bastısı,Ildız Kökü,Etli Lahana Kapaması,Etli NohutYahnisi,TavşanYahnisi,Yaprak Ciğer,Zülbiye,Susuz Kebap.
Ne alınır:Halı - kilim,Mevlana ve Konya'ya yönelik hediyelik eşyalar,Mevlana Şekeri.
Nerede kalınır:Yıldızlı oteller,butik oteller ve konaklamalar mevcuttur.
Ulaşım:Karayolları ve havayolları gitmek için bulunur.






2 yorum:

  1. Bu harika yazınız için teşekkürler,
    devamı olursa okuycam :)
    ha bu arada tatile çıkarken alışveriş ihtiyaçlarınızı www.indirimvekalite.com dan karşılayın çünkü fiyatları çok ucuz zaten tatilde harcama yapcaksınız :)

    YanıtlaSil
  2. http://yerlichat.com çok güzel samimi bir site.

    YanıtlaSil